Apie mus

Skambinkite, rašykite – mūsų komanda atsakys į visus jūsų klausimus

Viktorija

Įkūrėja

Giedrė

Rinkodara

„DVARO KAVOS“ – ĮMONĖS „UŽUPIŲ MANUFAKTŪRA“ PREKINIS ŽENKLAS

2019 m. pradėję skrudinti miežius ir giles į parduotuvių lentynas sugrąžinome nuo seno Lietuvoje vertintus gėrimus.

Gilių, kiaulpienių, cikorijų, morkų ir miežių kavos bei žolelių arbatos visada buvo svarbi mūsų tradicinės gastronomijos dalis, o dabar vėl populiarėja kaip alternatyva greito kofeino vartojimo kultūrai.

Mūsų kokybiški receptai sujungia tradicinę vaistažolininkystę ir modernų požiūrį į kūno ir proto sveikatą bei puikaus skonio reikalavimus.

Įmonės įkūrėja Viktorija, baigusi viduramžių istorijos studijas, siekia iš naujo atrasti seniai pamirštą gurmanišką kavą ir arbatą be kofeino bei kurti naujus mišinius.

Skrudinimo temperatūra, derliaus nuėmimo laikas ir papildančių ingredientų maišymas yra meistriškai išieškomi kiekvienai žaliavos partijai, siekiant optimizuoti skonį ir naudingą poveikį.

Bekofeinės Dvaro kavos. Istorinės lietuviškos kavos. Sveikos jūsų organizmui

KAS MUMS RŪPI

  • Kulinarinio paveldo išsaugojimas – siekiame tai įrodančio sertifikato. Visos mūsų kavos ruošiamos atsižvelgiant į istorines receptūras ir vartojimo tradicijas. Kafijos tradicija 2024 m. įtraukta į Nematerialaus kultūros paveldo sąvadą
  • Žaliavos lokalumas ir kokybė – didžiuojamės savo vietiniais Baltijos regiono ir Ukrainos tiekėjais, renkančiais laukinius augalus ar auginančius ūkiuose laikantis ekologinių ir geros praktikos standartų. Žaliava apdirbama mūsų ceche Sližiuose griežtai kontroliuojamomis sąlygomis. Žolelės naudojamos nesmulkintos arba smulkintos minimaliai, kiek tai lemia fasavimo ypatumai.
  • Tvarumas visuose procesuose – nuo kuo trumpesnių tiekimo grandinių, iki maksimaliai perdirbamų pakuočių. Produktai fasuojami tik esant konkrečiam poreikiui, taip užtikriname šviežumą ir optimaliai išnaudojamas prekybines erdves.

 

LRT@Edvardas Blaževič

DEGUSTACIJOS

Šiltuoju metų laiku, iš anksto susitarus, kviečiame degustacijos popietėms Sližių dvaro aplinkoje.

Dvare priimame šeimas su vaikais, kolektyvus, keliautojų grupes ir svečius iš užsienio. Supažindiname su mūsų kavų ir arbatų gaminimo procesais nuo auginimo iki gėrimo paruošimo.

Norintiems pasiūlome patiems išsikasti šaknį, nusiskinti žiedą, pajusti skirtumą tarp žaliavos ir galutinio produkto. Pageidaujantiems ne šaknų, o žiedų, pasiūlysime vietoje lėtai džiovinamų arbatų puodelį, suteiksiantį jėgų ir įkvėpimo pažinti kultūriškai persipynusias sveikatinimosi tradicijas ir išmintį.

Prie puodelio gardaus gėrimo dalinamės tuo, ką išsmalsaujame patys – gurmaniškomis dvarininkų paslaptimis ir nenuobodžia šio krašto istorija, gal net parodysime didžiulio meteorito kadaise paliktos vietinės vulkaninės uolienos pavyzdžių.

Beje, esame įtraukti į „Ukmergės dvarų žiedas“ ekskursijos maršrutą!

Susisiekime!

Maloniai prašome sulaukti mūsų atsakymo – atvykti pakviesime suderinę tikslią datą ir laiką, aptarę kitas detales.

Atgaiviname vietines gurmaniškas istorijas ir tradicijas,
kad galėtume sąmoningai rinktis kasdienius šiuolaikinio pasaulio ritualus!