Nuo pat „Dvaro kavų“ įkūrimo pradžios užsibrėžėme tikslą verslą vystyti kiek įmanoma tvariau, sąmoningiau ir kokybiškiau, su pagarba tiek senosioms tradicijoms, tiek giliausiems šiuolaikinės visuomenės poreikiams.
Paaiškėjo, kad žaliavos lokalumo užtikrinimas reikalauja daugiau dėmesio, nei atrodė pradžioje. Didėjant gamybos apimtims taptų vis paprasčiau užsisakyti reikiamus kiekius iš tolimesnių šalių, kur ekologiškos žaliavos auginimo mastai irgi yra didesni. Tačiau transporto kaštai ir tarša, artimo ryšio su augintojais trūkumas nulemia, kad renkamės tik Baltijos regiono ūkius ir žolininkus, tiekiančius mažiau, tačiau šviežios ir savos. Taip ne tik remiame smulkius augintojus ar rinkėjus, bet ir išlaikome asmeninį ryšį bei būsimo produkto kontekstą. Gurkšnoti ne kartą lankyto Labanoro ąžuolo gilių kavą daug maloniau, nei iš kokios tolimos, kad ir ne mažiau gražaus kraštovaizdžio, girios, neturinčios jokių emocinių sąsajų. Kai gyvenime tiek skubame, tos retos malonumo ir meilės sau akimirkos gali būti itin prasmingos, ar ne?
Kitas principas, kurio pavyksta laikytis – gaminti tik konkrečiam poreikiui apskaičiuotus produkcijos kiekius. Jokio perteklinio kaupimosi lentynose, produkcija – tik šviežiausio skrudinimo ar džiovinimo, gabenimo apimtys taip pat optimaliausios, tad laimi visi.
Pakuočių pasirinkimas taip pat užtruko laiko. Džiaugiamės, kad galiausiai pavyko visiškai atsisakyti plastiko, kad ir kaip jis kartais viliotų savo praktiškumu. Išsirinkome labiausiai perdirbamus indelius iš pasiekiamų rinkoje, esame patenkinti, kaip kavos ir arbatos išlaiko savo šviežumą, o vyninio popieriaus etiketes paprasta ekonomiškai palankiai pritaikyti ir kitiems prekiniams ženklams.
Džiugu, kad mūsų didesnės talpos pakuotes atranda ne tik restoranai ir viešbučiai, bet ir privatūs namų ūkiai. Kaip ir viską perkant didesniais kiekiais, šios pakuotės tiesiog labiau apsimoka – susitaupo bent 1 indelis produkcijos, o visi mūsų gėrimai, tinkami visai šeimai, galioja 2 metus, tad tikrai „išsigeria“. Juolab teigiamas poveikis sveikatai vartojant žolinius produktus pasireiškia juos vartojant nuosekliai, organizmui „perprantant“ jų įsisavinimą. Tiesa, geriant vaistažolių arbatas, patariama daryti pertraukas bent kas keletą savaičių.
Siūlome ir degustacinę kavų mėginukų dėžutę, kurią užsisakę galėsite išsirinkti labiausiai patinkančius produktus ir tik tada pirkti pilną pakuotę – jau tikrai žinodami, kad lentynoje nedulkės ir bus žengtas dar vienas žingsnelis maisto nešvaistymo ir tvaresnio gyvenimo link.
© Draudžiama kopijuoti ir platinti svetainėje www.dvarokavos.lt esančią vaizdinę ir tekstinę informaciją be MB „Užupių manufaktūra“ sutikimo. Kilus klausimams dėl šioje interneto svetainėje esančios informacijos panaudojimo, prašome kreiptis el. paštu info@dvarokavos.lt