Miežiai* (Hordeum) 90 %, prieskoniai 10 %: Ceilono cinamonas, imbieras, ciberžolė, kardamonas, gvazdikėlis, kajeno pipiras, vanilė.
* – iš ekologinių ūkių.
Gausi antioksidantų, gali palankiai veikti virškinimo sistemą ir medžiagų apytaką.
Tradiciškai miežių kava vertinama kaip mažinanti cholesterolį, galinti padėti nuo skrandžio ir žarnyno uždegimų, valanti kvėpavimo takus.
Ciberžolė – stiprus antioksidantas, gebantis neutralizuoti laisvuosius radikalus stipriau už vitaminą E. Imbieras gali sustiprinti organizmo gebėjimą gaminti šilumą ir sumažinti alkio jausmą, mažinti infekcijų riziką, padėti koreguoti kraujo lipidų santykį.
Saldus, riešutinis skrudintų lietuviškų miežių gardumas susilieja su 7 tolimųjų kraštų prieskoniais.
PARUOŠIMAS:

1 a. šaukštelį užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 5 min.

Gardu su mėgstamu pienu ar grietinėle, medumi. Skanaus!

Netinka pusiau automatiniams kavos aparatams. Rekomenduojame naudoti French press ar kitus filtrų kavinukus.
Daugiau apie šio gėrimo savybes mūsų pasakojime:
Rasa –
Labai mėgstu miežių chai kavą. Kaip norisi kažko, bet ne kavos ar arbatos, visada geriu šį gėrimą.
Labai skani ir rekomenduoju išbandyti!!!