Receptai
DVARO KAVOS drauge su SALDUS KADRAS ir kitais eksperimentuoti mėgstančiais bičiuliais pradeda naują rubriką - sveikų ir skanių desertų, gėrimų ir kitų gardėsių receptų kromelį.
Atraskite naujus bekofeinius derinius ir džiaugsmo ritualus palepindami ne tik gomurį, bet ir savo žarnyno mikrobiotą.
Kavinėms ar dažnesniam gaminimui namuose paruošėme atsispausdinamą A4 dydžio lapą su šaltų gėrimų receptais. Spauskite ir atsisiųskite.
Kviečiame dalintis ir savo receptais su mūsų kafijomis ir vaistažolių arbatomis. Labiausiai patikusiais pasidalinsime! Savo receptus su nuotraukomis siųskite sveiki@dvarokavos.lt
Morkų kavos kokteilis
3 taurėms gėrimo jums reikės:
- 150 ml vandens
- 12 g (3 arb. šaukšt.) morkų kavos
- 450 ml gazuoto kokosų vandens
- Laimo griežinėlių papuošimui
- Ledukų
- Išsivirkite morkų kavos.
- Į taurę pridedėkite ledukų ir supilkite 150 ml gazuoto kokosų vandens.
- Ant viršaus lėtai užpilkite 50 ml morkų kavos.
- Papuoškite kvapnumo pridedančiu laimo griežinėliu. Gardumėlis!
Gilių kavos kokteilis
3 taurėms gėrimo jums reikės:
- 150 ml vandens
- 3 arb. šaukštelių (~ 10 g.) gilių kavos
- 1 valg. šaukšto tirštinto saldinto pieno
- ½ arb. šaukštelio cinamono
Ledukų
- Į kokteilių plaktuvą (šeikerį) įberkite saujelę ledukų, supilkite sutirštintą pieną, cinamoną, paruoštą gilių kavą (nepresuota, paleista per dvigubą bėgimą – paruošta kaip juoda kava). Jei kavą ruošite ne per espresso aparatą – užpylus vandeniu palaukite 5-7 minutes ir per sietelį supilkite į plaktuvą.
- Labai gerai suplakite.
- Į stiklinę įberkite ledukų ir per sietelį ar plakiklio antgalį supilkite paruoštą kavą. Skanaus!
Pušų pumpurų kokteilis
5-6 taurėms gėrimo jums reikės:
- 1000 ml vandens
- 40 g pušų pumpurų
- 220 ml šviežiai spaustų laimo sulčių
- 120 g šviesaus agavų sirupo
- Laimo griežinėlių
- Ledukų
- Pušų pumpurus užplikome verdančiu vandeniu ir palaikome 20 min.
- Atvėsintą pušų pumpurų arbatą sumaišome su laimo sultimis ir agavų sirupu. Naudokime šviesųjį sirupą, nes tamsusis pridės papildomo karamelinio poskonio.
- Stiklinę pridedame ledo, pilame gėrimą į stiklinę, papuošiame laimo griežinėliu. Gardaus!
Cikorijų kavos kokteilis
2 taurėms gėrimo jums reikės:
- 220 ml vandens
- 12 g (2 arb. šaukšt) cikorijų kavos
- 1 banano
- 100 ml pieno (iš augalinių labiausiai tinka avižų)
- Ledukų
- Išsiverdame cikorijų kavos, nukošiame ir atvėsiname.
- Gerai prinokusį bananą suplakame su pienu.
- Stiklinę pridedame ledo, pilame kavą, ant viršaus supilame bananinį pieną ir išmaišome. Gardaus!
Ramunių arbatos ir braškių kokteilis
2 taurėms gėrimo jums reikės:
- 400 ml vandens
- 5 g (3 arb. šaukšt) ramunių žiedų arbatos
- 100 g braškių
- 100 g cukraus
- Braškes užpilame cukrumi, palaikome per naktį, kad išsiskyrus sultims susidarytų sirupas.
- Užplikome ramunėles, palaikome 5 min., nukošiame ir atvėsiname.
- Stiklinę pridedame ledo, sudedame 3 supjaustytas braškes. 150 ml arbatos sumaišome su 20-30 g (2-3 valg. š.) braškių sirupo, supilame į stiklinę ir išmaišome. Gardaus!
Šalta gauromečio arbata su imbieru
2 taurėms gėrimo jums reikės:
- 500 ml vandens
- 2 arb. šaukštelių gauromečio arbatos
- 50 g imbiero
- 100 ml citrinos sulčių
- 80 g medaus arba agavų sirupo
- Citrinos griežinėlių
- Šviežios mėtos lapelių
- Ledukų
- Žoleles užpilame iki 80°C temp. atvėsintu vandeniu ir palaikome 5-7 min.
- Sudedame tarkuotą imbierą, leidžiame dar atvėsti.
- Atvėsusią gauromečio arbatą perkošiame ir sumaišome su citrinos sultimis ir medumi / agavų sirupu.
- Stiklinę pridedame ledo, priskabome mėtos lapelių, įdedame citrinos griežinėlių, supilame arbatą. Gardaus!
- Rekomenduojame iš anksto pasiruošti didesnį kiekį. Šaldytuve galima laikyti 2-3 dienas.